EMMEN - In overleg met de neurochirurg in Barcelona is er onlangs een aangepaste begroting opgesteld voor de kosten van de operatie van Kimberley en alle kosten eromheen. Het totale benodigde bedrag is nu € 70.000,--. Dat is gelukkig een heel stuk minder dan de eerste inschatting van € 100.000,--. Helaas is er nog wel een heel eind te gaan, want op dit moment is er zo'n € 20.000,-- opgehaald. Kimberley en haar naasten zijn er nog zeker niet gerust op, want het tot nu toe opgehaalde bedrag is nog ver onder de helft van het nieuwe totaalbedrag. Vermoedelijk is het aantal donaties, ondanks de publicaties over de actie, door de vakantietijd ietwat achtergebleven.


Kimberley Beijersbergen (31) woont met haar man en zoontje in Emmen. Zij heeft een zeldzame aandoening, genaamd: progressieve nekwervelaandoening (CCI). Dit is een aandoening waarbij er een continue instabiliteit van de nek-wervelkolom is, die de schedel en de nek met elkaar verbindt. Deze instabiliteit kan leiden tot vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen. Dit veroorzaakt neurologisch veel schade en uiteindelijk zal de schedel of de ruggengraat zakken. Hierdoor komt de hersenstam in verdrukking, wat dramatische gevolgen heeft.

Kimberley vecht om een tweede kans in dit leven te krijgen, voornamelijk voor haar zoontje en haar man van wie ze zielsveel houdt. Alleen een peperdure operatie in Barcelona kan haar het leven redden. De zorgverzekeraar vergoedt niets van de kosten. Er is, zoals gezegd, in totaal € 70.000,-- nodig. Zelf kunnen ze helemaal niets van het benodigde bedrag opbrengen. Daarom is er een inzamelingsactie opgestart. Tot op heden is er € 21.250,-- beschikbaar. De badeendenrace die enkele dagen geleden in het zwembad van Emmer-Compascuum is gehouden, heeft een bedrag van € 1.085,-- opgeleverd. Deze opbrengst is in het nu beschikbare bedrag verwerkt.

Helaas gaat de gezondheid van Kimberley nu snel achteruit. Ze heeft flinke clusterhoofdpijn en veel migraine- aanvallen. Ze heeft veel last van haar nek, wat de clusterhoofdpijn en migraine ook weer versterkt.

Ze heeft momenteel palliatieve zorg, wat inhoudt dat ze zoveel mogelijk in slaap gehouden wordt om het lichaam rust te geven. Haar verzorgers hopen dat ze baat heeft bij deze palliatieve zorg en dat haar lichaam hier goed op reageert. Ze zal al haar kracht en energie straks nodig hebben, wanneer ze (hopelijk in oktober) af zal reizen naar Barcelona voor haar levensreddende operatie.

Ten slotte een allesomvattende vraag die onherroepelijk opdoemt: als Kimberley er straks niet meer is, kunnen we onszelf dan nog zonder enige schaamte in de spiegel aankijken, wetende dat we er niet aan hebben bijgedragen om die levensreddende operatie voor haar mogelijk te maken?

Meer informatie over Kimberley, over doneren en de actie kunt u vinden op de website: www.helpkimberley.nl.

Als u een bijdrage wilt leveren, dan kan dat via: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html

Wilt u zelf overboeken, dan kan dat via: NL16INGB0007156877 t.n.v. Stichting Help Kimberley.