NEDERLAND - Kortgeleden verscheen de maffiathriller, 'De Colombiaan' van Michael Planting. Planting wilde, met zijn nieuwe boek, niet alleen een spannend verhaal vertellen, maar wilde vooral dat ook de minder ervaren lezer er plezier aan zou beleven. Dat hij in zijn opzet is geslaagd, is inmiddels meer dan duidelijk.


Juist de doelgroep die Planting met zijn maffiathriller wilde bereiken, is namelijk zeer gecharmeerd van 'De Colombiaan'. 'Eindelijk een boek zonder de verheven schrijfstijl die zoveel auteurs menen te moeten hanteren', verzuchtte één van de eerdere lezers. 'Bij het lezen van 'De Colombiaan', behield ik mijn concentratie en dat lukt mij doorgaans niet. Dank je wel daarvoor!' liet een ander weten.

Ook NBD Biblion, het overkoepelend orgaan van de Nederlandse bibliotheken liet haar waardering blijken: 'Een spannende en uiterst toegankelijk geschreven thriller', liet Biblion de bibliotheken weten.

Michael Planting is zeer verheugd met deze reacties, want het was nou juist zijn bedoeling een boek te schrijven dat ook voor de minder ervaren lezer een aantal uren leesplezier zou opleveren.

Hoe hij dat heeft gedaan? Simpelweg door zijn toegankelijke schrijfstijl en het weglaten van allerlei ingewikkelde constructies. Dat hij dat op intelligente wijze heeft gedaan blijkt uit het feit dat ook lezers met vele leeskilometers, genieten van 'De Colombiaan'.

'De Colombiaan' verhaalt over de eigenaar van een autoschadeherstelbedrijf, die betrokken raakt bij de georganiseerde misdaad. Een verhaal over een 'gewone man', die door een simpel voorval tot zijn nek in de criminaliteit terechtkomt.

Michael Planting: "Na de vele enthousiaste reacties op mijn debuut ('Het hart op de juiste plaats') heb ik mij gestort op een maffiaverhaal. Ik wilde de spanning van die wereld combineren met het feit dat vreemde wendingen in het leven, zich ook bij 'gewone' mensen, door een geringe speling van het lot, kunnen voltrekken. Ik vond het bovendien belangrijk dat het een boek zou worden dat voor een breed publiek aantrekkelijk is; in toegankelijke taal dus. Volgens mijn uitgever én de vooruitlezers is dat gelukt.."

'De Colombiaan' is te bestellen via www.uitgeverijdoornwater.nl. Het is uitgevoerd als paperback en kost € 21,95.