GRONINGEN - Op 14 maart a.s. verschijnt bij Uitgeverij Doornwater het verrassende en inspirerende boek ‘Het kleine verschil dat alles verandert’ van mr. dr. Jan R. Lunsing.


‘Het kleine verschil dat alles verandert’ biedt het broodnodige antwoord op de uitgangspunten van het vastgelopen neoliberalisme. Lunsing snijdt veel onderwerpen aan en weet ze op inhoudelijke wijze te plaatsen in een verassende en interessante context. Wanneer je dit boek hebt gelezen dan kijk je met een andere blik naar politiek en luister je met andere oren naar economen.

Op de dag van verschijning (14 maart a.s.) om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) zal mr. dr. Jan R. Lunsing zijn boek bovendien ten doop houden bij Walter's Bookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10 in Groningen. Hij wordt geïnterviewd door Hanneke van de Water namens uitgeverij Doorwater en vanzelfsprekend kunt u, onder het genot van een drankje en een hapje, zijn boek gesigneerd aanschaffen. Natuurlijk bent u bij dit feestelijke evenement van harte welkom, doch, vanwege de beperkte ruimte, wordt u verzocht van tevoren te reserveren via: info@godertwalter.nl of 050 312 25 23.

Lunsing laat in zijn boek zijn lezers nadenken, stelt hen vragen en gaat samen met hen op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Draait alles in het leven om geld en economie?’ en ‘Waar is in de inrichting van onze samenleving de overtuiging gebleven dat de mens een sociaal wezen is?’

Het mag al wel duidelijk zijn dat de oplossingen voor de problemen uit de jaren tachtig de problemen van vandaag zijn geworden. Het verzamelen van economische macht is een doel geworden. Het “Als ik rijker wordt, wordt iedereen rijker” is geen natuurwet, maar een politieke keuze die een onrechtvaardige samenleving creëert. Lunsing geeft er in zijn verrassende boek bovendien blijk van ongelooflijk veel kennis te hebben van een breed scala aan onderwerpen. Toch weet hij al die kennis, de vragen en de antwoorden op een zeer toegankelijke wijze te presenteren.

Een verbijsterend, boeiend, leerzaam, amusant en verrijkend boek!

Wie is Jan. R. Lunsing?

Mr. dr. Jan R. Lunsing werkt als bestuurskundig onderzoeker voor gemeenten en rekenkamers. Hij heeft als gastdocent les gegeven over politiek aan basis- en middelbare schoolleerlingen en studenten op het MBO, HBO en de universiteit. Lunsing is een vrijdenker die zegt: “Het belangrijkste dat een mens kan leren is nieuwsgierigheid”.

In 2015 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op De Kloof. Hier onderzoekt Lunsing de effectiviteit van drie interventies (referenda, wijziging in de welstandsprocedure en buurtbudgetten) die tot doel hebben de kloof tussen burgers en de politiek te verkleinen. Lunsing is daardoor specialist in de verhouding burger en openbaar bestuur.

Lunsing heeft met De Besluitenguillotine en De Kloof twee wetenschappelijke boeken op zijn naam. Hierin onderzoekt hij respectievelijk hoe een referendum wordt gewonnen en welke overheidsmaatregelen helpen om de afstand tussen overheid en burger te overbruggen. Daarna heeft hij samen met Priscilla Zetstra een journalistiek boek geschreven over de omstreden gemeentelijke herindeling van Haren.

Boekinformatie

‘Het kleine verschil dat alles verandert’ wordt, als paperback, uitgegeven door Uitgeverij Doornwater en is vanaf 14 maart a.s. te bestellen via www.uitgeverijdoornwater.nl of hannekevandewater@uitgeverijdoornwater.nl