NEDERLAND - Elke recensie is spannend voor auteur en uitgever, maar die van NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van de Nederlandse bibliotheken, spant de kroon. Op basis van die informatie besluiten de bibliotheken namelijk of ze een boek al dan niet inkopen. Jan R. Lunsing behoort, met zijn nieuwste boek, tot de gelukkigen. Een eerste mooie order is binnen en dat betekent dat 'Het kleine verschil dat alles verandert' binnenkort in de bibliotheken ligt!


Van Doorn en Van de Water, de twee uitgevers van Uitgeverij Doornwater, snappen het wel: "Jan heeft een heel interessant boek geschreven waar wij direct zeer enthousiast over waren. De wijze waarop hij in zijn boek zijn lezers laat nadenken, hen vragen stelt en samen met hen op zoek gaat naar antwoorden op vragen als 'Draait alles in het leven om geld en economie?' en 'Waar is in de inrichting van onze samenleving de overtuiging gebleven dat de mens een sociaal wezen is? Dit boek is er bij uitstek zo een waar wij van menen dat het iets los kan maken, waar mensen over zullen praten en discussies zal starten."

Wie is Jan R. Lunsing?

Mr. dr. Jan R. Lunsing werkt als bestuurskundig onderzoeker voor gemeenten en rekenkamers. Hij heeft als gastdocent les gegeven over politiek aan basis- en middelbare schoolleerlingen en studenten op het MBO, HBO en de universiteit. Lunsing is een vrijdenker die zegt: "Het belangrijkste dat een mens kan leren is nieuwsgierigheid".

In 2015 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op De Kloof. Hier onderzoekt Lunsing de effectiviteit van drie interventies (referenda, wijziging in de welstandsprocedure en buurtbudgetten) die tot doel hebben de kloof tussen burgers en de politiek te verkleinen. Lunsing is daardoor specialist in de verhouding burger en openbaar bestuur.

Lunsing heeft met De Besluitenguillotine en De Kloof twee wetenschappelijke boeken op zijn naam. Hierin onderzoekt hij respectievelijk hoe een referendum wordt gewonnen en welke overheidsmaatregelen helpen om de afstand tussen overheid en burger te overbruggen. Daarna heeft hij samen met Priscilla Zetstra een journalistiek boek geschreven over de omstreden gemeentelijke herindeling van Haren.

Boekinformatie

'Het kleine verschil dat alles verandert' wordt, als paperback, uitgegeven door Uitgeverij Doornwater en is onder meer te bestellen via www.uitgeverijdoornwater.nl of hannekevandewater@uitgeverijdoornwater.nl.