RODEN - De coronatest in Roden: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je de bekende corona klachten hebt zoals, griep, verkoudheid, loopneus of plotseling smaak- en/of reukverlies, is het noodzakelijk om een coronatest aan te vragen. Wanneer je geen corona test doet en je wel corona hebt, heb je de mogelijkheid om andere mensen te besmetten. Dit wil je natuurlijk niet en daarom is het handig om jezelf te laten testen op het coronavirus.

Een afspraak voor een coronatest kunt je online maken. Je kunt op Google zoeken naar een corona test afspraak. Je komt dan uit op de site van de overheid. Als je online een afspraak maakt, gaat dit wel via je DigiD. Wanneer je geen beschikking hebt tot het internet, kan je ook er voor kiezen om te bellen naar het landelijke nummer. Als je bijvoorbeeld in Roden woont, kan je ook in Roden terecht voor een corona test. Dit is fijn voor mensen die niet ver kunnen reizen omdat ze bijvoorbeeld een fiets hebben. Een coronatest gaat in elke provincie precies hetzelfde, ook in Roden. Zo worden er twee wattenstaafjes gebruikt om bacteriën uit je neus te halen. Als dit klaar is, krijg je een informatie folder mee waar alle belangrijke informatie in staat.

Wanneer je de uitslag binnen krijgt van de corona test
Als je getest bent op het coronavirus, is het van belang om binnen te blijven totdat je een negatieve test uitslag hebt. Wanneer je dit niet hebt, is het niet verstandig om naar buiten te gaan. Ook is het niet de bedoeling dat je visite uitnodigt. De testuitslag kun je binnen 48 uur verwachten. De uitslag kan je online inzien via je DigiD. Ook kan je gebeld worden door de GGD over de uitslag. Als je negatief bent getest op het virus, betekent dit dat je geen coronavirus hebt. Je kan dan gewoon weer naar buiten en hoeft dan niet langer in quarantaine. Wanneer je positief bent getest op het coronavirus, is het van belang dat je binnen blijft totdat je 24 uur klachten vrij bent. Als je na 10 dagen quarantaine nog klachten hebt, is het niet verstandig om al naar buiten te gaan. Het kan namelijk zijn dat je nog besmettelijk bent voor andere mensen.

Corona snel testen
Na een langere tijd wachten, kan je nu ook kiezen voor corona snel testen. De corona snel testen kun je ook gemakkelijk online aanvragen. Als je een afspraak hebt gemaakt voor een corona snel test, is het van belang om fysiek naar een testlocatie te komen. Ook is het handig om een ID mee te nemen. De GGD medewerker zal je namelijk om je ID vragen. Bij de afspraak zal je getest worden op het virus. Binnen 15 minuten zal je de uitslag binnen hebben. Dit is fijn voor mensen die geen tijd hebben om 48 uur te wachten.

Meer informatie nodig? Kijk dan op: coronatest in Roden: overzicht kosten en sneltest locaties.