RODEN - Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 3 november 2023 is de weg N373 tussen Norg en Roden afgesloten. Er komt een nieuwe laag asfalt op de weg, omdat deze toe is aan vervanging. Ook doet de aannemer enkele aanpassingen aan de weg om de veiligheid te verbeteren. Het verkeer wordt omgeleid met borden.


Werkzaamheden

Aannemer Oosterhof Holman vervangt het asfalt door een nieuwe laag. Om de weg veiliger te maken wordt de berm verstevigd door zogenaamde grasbetontegels. Ook vervangt de aannemer de drempels door gekleurde attentievlakken, zodat de kruisingen meer zullen opvallen. De aansluiting Roderesch wordt aangepast waardoor de oversteekplaats voor fietsers beter opvalt.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden wordt de weg N373 tussen Norg en Roden afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeersregelaars zorgen dat het verkeer veilig de omleidingsroute kan volgen. Fietsers kunnen grotendeels gebruik blijven maken van het fietspad en de fietsoversteekplaatsen alleen ter plaatse van Langelo is een omleiding ingesteld. Bekijk de omleidingsroutes op de kaart.

Buslijn 83 rijdt om tussen Roden en Norg

Qbuzz buslijn 83 Leek – Roden – Norg – Assen rijdt tussen Roden en Norg een alternatieve route. Tussen de haltes Centrum Roden en Westeinde Norg bedient lijn 83 tijdens de werkzaamheden geen haltes. Dit betekent onder andere dat alle haltes in Roderesch en Langelo niet bediend worden. Men kan als alternatief fietsen naar de halte Centrum Roden of Westeinde Norg om daar op de bus te stappen. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de hubtaxi.

Hubtaxi

De hubtaxi is vraagafhankelijk vervoer tussen huisadres en hub. Hubs zijn vervoersknooppunten zoals grotere bushaltes en treinstations. Met de hubtaxi kunnen mensen reizen naar elke hub binnen 20 kilometer, zoals de haltes Centrum Roden en Westeinde Norg. Reizigers uit Langelo en Roderesch met een abonnement of studentenreisproduct kunnen in de periode van de werkzaamheden kosteloos met de hubtaxi reizen naar de hub Norg (Westeind) en Roden (Centrum) en vanaf daar hun reis met de bus vervolgen. Voor overige reizigers geldt het reguliere ov-tarief. Voor meer informatie over het openbaar vervoer verwijzen wij u naar de website van Qbuzz (www.qbuzz.nl/gd).

Meer informatie

Op www.provincie.drenthe.nl/wegen staat meer informatie over de wegwerkzaamheden.