ALMELO - Heracles Almelo heeft zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van FC Groningen weten te winnen. Delano Burgzorg, twee weken terug tegen SC Heerenveen al verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd, kroonde zich wederom tot matchwinnaar (1-0).

Burgzorg wist in de 24e minuut goed te anticiperen op een lange bal van Robin Pröpper waarbij de Groningse defensie niet vrijuit ging. Beheerst schoot hij de bal achter keeper Padt. Daarvoor hadden de gasten weliswaar een licht veldoverwicht, maar de Groningers bleken deze middag voornamelijk aanvallend onmachtig.

FC Groningen had bij winst de vierde plaats kunnen overnemen, maar liet dat ook na rust te weinig zien. Zelfs een slotoffensief bracht Heracles niet van zijn stuk dat door de zege naar de tiende plaats klimt.