GRONINGEN - Hekkensluiter PEC Zwolle heeft op bezoek bij FC Groningen net niet kunnen stunten. De ploeg van Dick Schreuder gaf in de slotfase een 0-1 voorsprong op knullige wijze uit handen.

De thuisploeg rolde in de eerste helft de loper uit voor de gasten uit Zwolle en kreeg daarvoor snel de rekening gepresenteerd toen Mees de Wit alle tijd kreeg en grote afstand hard binnenschoot. Kasteneer had de marge moeten verhogen, maar zijn kopbal raakte via de handen van doelman Leeuwenburgh de lat.

FC Groningen krabbelde na de rust wel op, maar erg overtuigend was het allemaal niet. Tekenend was dat de gelijkmaker op naam kwam van Thomas van den Belt, die de bal ongelukkig in eigen doel kopte in een poging deze weg te werken. In het laatste kwartier ging de thuisploeg nog op jacht naar de winst, maar het bleef bij 1-1.