LEEUWARDEN - FC Groningen heeft zondag in extremis de drie punten gepakt bij SC Cambuur. De promovendus uit Leeuwarden leek in eigen huis op weg naar een punt, maar de Groningse spits Jörgen Strand Larsen zorgde met een fraaie omhaal in de blessuretijd voor de 1-2.

In de eerste helft waren de gasten Groningen de gevaarlijkste ploeg. Tomás Suslov had al twee goede kansen gemist, voordat hij een hoekschop op het hoofd van Ahmed El Messaoudi legde. De 0-1 bleek tevens de ruststand.

Na rust beet de thuisploeg van trainer Henk de Jong fel van zich af en moest Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh een inzet van Issa Kallon uit de kruising tikken. Aan de andere kant verzuimde Romano Postema bij een counter de 0-2 te maken. Halverwege de tweede helft viel de op dat moment verdiende gelijkmaker voor Cambuur. Invaller Jamie Jacobs gaf een goede lage voorzet op Robin Maulun die de bal tegen de touwen schoot. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Strand Larsen ver in blessuretijd anders besloot. De invaller wipte de bal voor zichzelf op en zijn fenomenale omhaal eindigde achter doelman Sonny Stevens: 1-2.