GRONINGEN - PSV heeft in de eredivisie zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. De Brabanders gingen in een zeer enerverend duel met 4-2 onderuit bij FC Groningen, dat z'n laatste vier duels verloren had.

Voor PSV was er aanvankelijk niets aan de hand. De ploeg domineerde vanaf het begin, maar liet de kansen onbenut. FC Groningen sloeg vervolgens vlak voor rust keihard toe, want Pepi, na een fout van Obispo, de uitblinkende Balker met een kopbal en Ngonge vonden binnen zes minuten het net. Sangaré deed nog voor de rust iets terug.

Na rust kregen de bezoekers kans op kans, zo raakten Gakpo en De Jong de lat, maar pas een kwartier voor tijd kopte Til raak. Nadat PSV nog een aantal kansen om zeep had geholpen, besliste invaller Pelupessy in de slotfase het duel.