ROTTERDAM - FC Groningen heeft met de nodige moeite de achtste finale van de KNVB-beker weten te bereiken. Op bezoek bij Excelsior had men een verlenging en twee treffers van Jørgen Stand Larsen nodig om verder te bekeren.

Daarvoor was de ploeg van trainer Danny Buijs twee keer op achterstand gekomen tegen de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Reuven Niemeyer brak halverwege de eerste helft de ban, maar in de blessuretijd maakte Cyril Ngone gelijk.

Na de rust wist Julian Baas voor een hernieuwde voorsprong voor de Kralingers te zorgen. Een strafschop, vijf minuten voor tijd benut door Mohamed El mankouri, bbracht de zaak weer in evenwicht.

Pas in de tweede helft van de verlenging viel debeslissing toen Stand Larsen in een tijdsbestek van vier minuten tweemaal wist te scoren: 2-4.