DORDRECHT - FC Groningen heeft na een slechte competitiestart wat aan het vertrouwen kunnen werken in de KNVB-bekerwedstrijd bij FC Dordrecht. De ploeg van trainer Frank Wormuth wist aan de Krommedijk met 0-3 te zegevieren en gaat zaterdag in de koker bij de loting voor de tweede ronde.

Neraysho Kasanwirdjo opende kort voor rust de score nadat FC Groningen het in de beginfase nog behoorlijke lastig had. FC Dordrecht-aanvaller Aliou Baldé bleek moeilijk te verdedigen, maar was ook slordig in de afronding.

In de wteede helft bleef FC Dordrecht in de wedstrijd en opnieuw Baldé was dichtbij de gelijkmaker, maar mikte op de paal. In de laatste tien minuten nam FC Groningen alsnog afstand. Kasanwirjo kopte zijn tweede binnen en Ricardo Pepi, die eerder nog een tweetal opgelegde kansen had gemist bepaalde de eindstand op 0-3.