LEEK - FC Marlène is opgeklommen naar de derde plaats in de Eredivisie Zaalvoetbal nadat het vrijdagavond fors heeft uitgehaald bij Leekster Eagles. De ploeg van trainer/coach Jeroen de Groot eindigde zelfs in de dubbele cijfers: 2-12.

Het werd in het Sportcentrum in Leek nooit een echte wedstrijd want de blauw-witten uit Heerhugowaard waren vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. Na een kwartier stond men al op een comfortabele 0-4 voorsprong en men wist de twaalf doelpunten uiteindelijk keurig over de twee helften te verdelen.

Het doelpuntenbal werd geopend door Mo Darri en vervolgens was jongeling Kevin van Londen net als een week eerder tweemaal trefzeker terwijl tussendoor ook Stefan Dol een duit in het zakje deed. De ruststand van 0-6 werd bepaald door treffers van Amir Molkârâi en Younes Daari.

In de tweede helft mocht Leekster Eagles uiteindelijk twee keer de eer redden. Tussendoor maakte eerst Martin van Eeuwijk twee treffers. Stefan Dol maakte er ook nog twee en werd topscorer van de avond met drie goals en maakten Molkârâi en Darri hun tweede treffer van de avond waarmee de eindstand 2-12 werd.Volgende week is FC Marlène vrij. Een week later op 29 oktober gaat men op bezoek bij Tigers Roermond.