VOLENDAM - Door een 3-2 overwinning op hekkensluiter FC Groningen heeft FC Volendam een gat van vier punten geslagen van vier punten naar de rode lantaarn. Voor de noorderlingen lijken de problemen zodoende met de week groter te worden. Voor Volendammers was het de derde winst in zes duels.

FC Groningen begon aardig en was via een kopbal van Pepi dicht bij de openingstreffer. Een te korte terugspeelbal van debutant Chalus leidde een doelpunt aan de andere kant in. Oristanio onderschepte de bal en rondde vervolgens bekwaam af.

Na de rust stond het snel gelijk. Hove trof doel na een corner. Volendam kwam vijf minuten later alweer aan de leiding dankzij een kopbal van Twigt, maar met een droog schot van Pepi kwamen de gasten weer langszij. De 3-2 van Mühren, die bij de tweede paal binnen tikte, was FC Groningen, dat zijn zevende verlies op rij leed, te machtig.