HEERENVEEN - De derby van het Noorden tussen SC Heerenveen en FC Groningen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. In het Abe Lenstra Stadion waren er voldoende mogelijkheden, maar scoorden beide ploegen slechts eenmaal (1-1).

In de eerste helft waren de beste kansen duidelijk voor de thuisploeg. Zo moest keeper Sergio Padt als eerste in actie komen bij een streep van Lasse Schöne en ziet hij even later Joey Veerman tegen de paal schieten. Kort voor rust valt het doelpunt alsnog. Siem de Jong, afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord al van grote waarde, vind het net na goed terugleggen van Henk Veerman.

Na de rust speelt FC Groningen duidelijk met meer druk naar voren en het is eigenlijk een wonder dat het na een uur spelen niet gelijk wordt als Paulos Abraham de bal na een voorzet van El Hankouri alleen maar hoeft binnen te glijden in het lege doel, maar mist. Ook Jørgen Strand Larsen is dichtbij, maar zijn kopbal na een inworp van Van Hintum komt tegen de lat. Met nog acht minuten op de klok valt de gelijkmaker echter toch als Tomas Suslov het van afstand probeert en daar heeft keeper Mulder geen antwoord op. De 1-1 blijkt tevens de eindstand.