EINDHOVEN - In een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van clubicoon Willy van der Kuijlen heeft PSV met het kleinst mogelijke verschil van FC Groningen gewonnen. Eran Zahavi zorgde vanaf de strafschopstip voor de enige goal.


Voor het eerst sinds eind september zaten er weer zo'n 4000 toeschouwers in het Philips Stadion en zij waren voor het duel getuige van een mooi eerbetoon aan Van der Kuijlen die eerder deze week op 74-jarige leeftijd overleed. De geboren Helmonder is met 311 treffers de topscorer aller tijden van de Eredivisie en de onbetwiste "Mister PSV".

Op het veld leek FC Groningen lang niet mee te willen werken aan de sportieve eer die PSV graag wilde bieden aan Van der Kuijlen. De ploeg van Dany Buijs speelde geconcentreerd, soms wat stevig, maar hield de thuisploeg lang van zich af. Het dichtstbij een treffer was Cody Gakpo met een inzet op de lat.

Na de rust schakelde PSV er nog een tandje bij en kwamen de gasten nauwelijks nog onder de druk vandaan al kwam de thuisploeg goed weg toen El Messaoudi de paal raakte. Uiteindelijk zou PSV vier keer scoren, maar mede door de VAR ging er slechts één treffer door. Doelpunten van Zahavi, Gakpo en Malen werden afgekeurd, maar PSV dankte de treffer ook aan de VAR die een handsbal van Dammers constateerde. De benutte strafschop van Zahavi bleek uiteindelijk voldoende voor de zege: 1-0.