TILBURG - Richting de feestdagen lijkt het vertrouwen bij FC Groningen met de week te groeien. Dinsdagavond wist het in de tweede ronde van de KNVB-beker bij Willem II, de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie, te zegevieren: 1-3.

Luciano Valente bracht de ploeg van trainer Dick Lukkien in de eerste helft op voorsprong. Tien minuten na de rust zorgde Jesse Bosch namens de Tilburgers voor de gelijkmaker.

FC Groningen speelde echter prima en wilde het niet op een verlenging laten aankomen. Een kwartier voor tijd liet Laros Duarte de 1-2 aantekenen, tien minuten later gevolgd door een benutte strafschop van Romano Postema, waardoro FC Groningen donderdagavond in d ekoker gaat bij d eloting voor de derde ronde