WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond een forse nederlaag moeten slikken tegen FC Groningen. Op het AFAS Trainingscomplex wist de ploeg van Dick Lukkien met 0-5 te zegevieren.

FC Groningen lijkt zodoende de weg omhoog te hebben gevonden. Na zeven wedstrijden op rij zonder zege won de Eredivisie-degradant vrijdag al van FC Eindhoven. Maandag voegde het daar dus een ruime zege op Jong AZ aan toe. Al binnen tien minuten liep Jorg Schreuders een balletje breed binnen en Luciano Valente maakte er in de eerste helft ook nog 0-2 van.

In het tweede bedrijf kwamen de AZ-beloften van trainer Jan Sierksma er ook niet aan te pas en zorgden Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen voor een eindstand van 0-5.