ROTTERDAM - Zonder groots te spelen heeft Feyenoord in eigen huis toch FC Groningen weten te verslaan. Twee standaardsituaties na rust bleken uiteindelijk genoeg voor de zege voor de ploeg van Dick Advocaat (2-0).

Bij de Rotterdammers moest keeper Justin Bijlow, net opgeroepen voor Oranje, afhaken in de warming-up. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Nick Marsman. Bij FC Groningen dat de laatste week aan een goede reeks bezig was ontbrak trainer Danny Buijs wegens trieste privéomstandigheden.

In de eerste helft bleken de kansen schaars al werd Marsman een keer gered door de lat bij een streep van Remco Balk. Feyenoord kreeg een mogelijkheid via Orkun Kökcü die het vizier niet op scherp had staan en zag een treffer van Mark Diemers afgekeurd worden.

Vijf minuten na rust was het wel raak toen Lutsharel Geertruida raak kopte op een mooi aangesneden corner van Steven Berghuis. FC Groningen probeerde na die goal de aanval te zoeken, maar miste de overtuiging en Feyenoord kwam zelfs dichtbij de 2-0 toen eerst Malacia de paal raakte en vervolgens invaller Teixeira een grote kans miste. In de slotfase viel de tweede treffer alsnog. Dankerlui maakte een overtreding en zag direct rood en Berghuis bleef koelbloedig vanaf elf meter: 2-0.