De feestdagen komen er weer aan! Dé tijd om je huis gezellig en knus te maken met glitters, lampjes en fluffy accessoires. Kom je er niet uit hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder! Wij geven je graag wat inspiratie om je huis helemaal in de winter- en kerstsfeer te krijgen, met als stralend middelpunt: jouw trap!


LED it shine met trapverlichting

De feestdagen vallen in de meest donkere maand van het jaar, dus extra verlichting is altijd een goed idee. Zo zijn er hele leuke waxinelichthouders met kerstprintjes erop. Daarnaast zijn er veel verschillende lichtslingers die je voor het raam kunt hangen of op de vensterbank kunt leggen. Van sneeuwvlokken tot dennenboompjes, bijna elk kerstmotief is mogelijk. Ook op en in je trap kun je licht verwerken. Zet bijvoorbeeld om de paar treden een lantaarn met een (nep) kaarsje en wat groen erin. Of kies bij je traprenovatie voor LED-verlichting in de zijkanten of in de trede, die tevens dimbaar is.

Kerstdecoratie op je trap

De meeste kerstdecoratie is heel veelzijdig. Zo ook guirlandes. Deze grote, groene kerstslingers, al dan niet met lichtjes erin, kunnen vrijwel overal gebruikt worden en zijn een echte must-have in huis. Je kunt er bijvoorbeeld een over de schoorsteenmantel leggen, ophangen aan de deurpost of om de trapleuningen of balustrades wikkelen. Verwerk er een paar dennenappeltjes of kleine kerstballen in en je bent klaar. Tip! Met wat engelenhaar breng je eenvoudig wat glitter in huis, zonder dat je de rest van het jaar overal de glitters nog tegenkomt. Waarom zou je jezelf beperken tot één kerstboom? Ga helemaal los! Er bestaan namelijk hele schattige, kleine kerstboompjes, die weinig versiering nodig hebben, maar wel voor extra sfeer zorgen. Plaats er bijvoorbeeld één in de gang naast de trap en creëer gelijk een sfeervolle binnenkomer.

Winterse trapbekleding

Ook met je trapbekleding kun je de winterse sferen in je interieur terug laten komen. De decors Bright Marble en Blue Ice zijn bijvoorbeeld twee frisse decors die perfect in de wintersfeer passen. Ook de andere decors kunnen een winterse look krijgen, als je ze combineert met Snow stootborden. Voeg er koele LED-verlichting aan toe en maak het geheel af. Let it snow, let it snow, let it snow!

Kom eens (kerst)inspiratie opdoen in onze showroom. Maak nu een afspraak en kom langs om te kijken naar de perfecte traprenovatie voor jou, zodat je volgend jaar nog meer Christmas-ready bent!