RODEN - Zelf compost maken is makkelijk en heeft veel voordelen! Uw groene container raakt niet zo snel vol en u hoeft minder mest en compost voor uw sier- of moestuin te kopen. De helft van uw keukenafval kan zo op de compostbult. Wilt u meer weten over hoe u zelf compost kunt maken? Geef u dan op voor de composteercursus!

Uitleg over composteren

Composteren is een proces waarbij allerlei organisch (door de natuur afbreekbaar) afval door onder andere bacteriën en schimmels in de bodem wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost! Compost houdt vocht vast, activeert het bodemleven en zorgt dat meststoffen beter werken.

Wie de cursus organiseert

In samenwerking met de gemeente Noordenveld en het IVN organiseert de werkgroep Milieu van het IVN Roden-Norg deze composteercursus voor de inwoners van Noordenveld.

Informatie over de composteercursus

De cursus vindt plaats op woensdagavond 16 november in het Clubgebouw van de Vrije Tijd Tuinders aan de Westeresch 18 te Roden (tegenover de Gamma) van 19.30 tot 22.00 uur.

De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Iedereen die deze cursus volgt, komt in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat. De cursus is gratis en er wordt ook gratis koffie en thee geschonken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Margriet van der Pol via ivn.rodennorg.secretaris@gmail.com of telefonisch via 050 - 503 45 74.